Loading...

Over Smart Twin

Neem contact op

Verbeterjehuis.nl nog beter dankzij Smart Twin

Dat we dringend moeten verduurzamen, dat weten we inmiddels allemaal. Maar hoe doen we dat nou echt goed, overzichtelijk en betaalbaar? Om bewoners te helpen bij het maken van de juiste keuzes heeft de Rijksoverheid enige jaren geleden de website www.verbeterjehuis.nl gelanceerd. Met een flinke technische uitbreiding wordt deze website nog veel slimmer en gebruiksvriendelijker. Dankzij de nieuwste technologieën is het nu mogelijk om een slimme digitale tweeling van iedere woning te maken, en een zogeheten Smart Twin. Deze Smart Twin-technologie vormt de basis voor een vernieuwd landelijk opererend platform, ontwikkeld in opdracht van de Rijksoverheid, dat 100% BIM-woningmodellen genereert.

Verduurzaming vereenvoudigen

Daar gaat het Verbeterjehuis en Smart Twin om; verduurzaming zo compleet, aantrekkelijk en eenvoudig mogelijk maken voor iedereen in Nederland. Door vraag en aanbod op een slimme manier bij elkaar te brengen, kunnen we samen de energietransitie versnellen en de complete woningvoorraad (van koop- en huurwoningen) verduurzamen. Met het beste advies en de best mogelijke oplossingen helpen we bewoners heel concreet met verduurzamen.

Hoe werkt de Smart Twin-technologie?

Op het vernieuwde verbeterjehuis.nl vinden bewoners een eerste versie van hun eigen 3D-woning. Deze is samengesteld met behulp van open data, kadastergegevens e.d. Met deze gegevens kunnen bewoners hun op maat gemaakte verduurzamingsopties eenvoudig virtueel onderzoeken, uitproberen en hierover nauwkeurig advies krijgen. Bouwkundige consequenties, realistische kostenindicaties en subsidiemogelijkheden worden daarbij direct duidelijk. Zo krijgen zij in hun digitale woning optimaal inzicht in de energiebesparende maatregelen die mogelijk zijn voor hun specifieke woning. Deze informatie wordt gebundeld in een gedetailleerd energiebespaarrapport. Ook kunnen bewoners eenvoudig een offerte aanvragen bij aanbieders. Smart Twin doet hiervoor passende suggesties, mede op basis van locatie, inhoud van de aanvraag en de expertises van bouw- en installatiebedrijven, leveranciers en fabrikanten.

Wie is Smart Twin?

Smart Twin is een ontwikkeling van De Twee Snoeken, de moederorganisatie achter BouwConnectWoonConnect en het architectenbureau met dezelfde naam. Al sinds de jaren ’80 ontwikkelen wij bouwkundige software. Smart Twin is de nieuwe krachtige motor onder o.a. Verbeterjehuis.nl en is het resultaat van het jarenlang doorontwikkelen van verschillende softwarepakketten software.

Smart Twin is de opvolger van WoonConnect en is gerealiseerd in opdracht van de Rijksoverheid, in samenwerking met MilieuCentraal en GreenHome. In samenwerking met Greenhome wordt Smart Twin aangeboden op www.verbeterjehuis.nl.

Wil je meer weten
of een afspraak maken?

+31 73 750 63 65
verbeterjehuis@smarttwin.nl